CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, December 6, 2008

Pais Daging

Bahan-bahan:

  • 500 gm isi daging+urat, cuci bersih dan toskan
  • 1 biji bawang besar, potong kecil2
  • 2-3 sudu makan lada kisar
  • 2-3 lada Thailand, potong kecil2
  • 1 sudu makan tepung jagung
  • garam dan ajinomoto secukup rasa
  • 1 sudu makan minyak masak
  • daun pisang
  • aluminium foil
Cara-cara:
  1. Gaul rata semua bahan2 seperti isi+urat daging, lada kisar, lada potong, bawang besar, minyak masak dan tepung jagung
  2. Perasa kan dengan garam dan ajinomoto
  3. Letak kan bahan2 yang telah digaul di atas daun pisang, lipat dan bungkus dengan aluminium foil
  4. Sedia untuk di oven (about 150 C) atau bakar atas api yang sederhana selama 30 - 45 minutes or sehingga masak

0 comments: